Rietveld Schröderhuis Utrecht

Interior of Schroder House, Gerrit Rietveld. Althought it doesn't use Shoji, it still has sliding screens that the owner (who was a single mother) used to rearrange the space for her kids and her own needs.

Interior of Rietveld Schröderhuis, Utrecht, The Netherlands

PLACES: Schröder House: in Utrecht, De Stijl meets design and architecture…

Gerrit Rietveld, Shröder House Interior. The home was designed for maximum functionality with sliding partitions for walls. During the day, Mrs. Schröder-Schrader could keep an eye on her children, while at night, the partitions formed a cozy, private, 3-bedroom space. WHY did this idea not catch on?!?!?!

PLACES: Schröder House: in Utrecht, De Stijl meets design and architecture…

Utrecht Rietveld-Schröderhuis

Utrecht created with VisualLightBox, a free wizard program that helps you easily generate beautiful Lightbox-style web photo galleries

Pinterest
Search